Oordoppen

Wie zuinig is op z’n oren, beschermt ze!

Tegen de kou met oorwarmers, maar veel vaker tegen schadelijke geluiden met gefilterde oordoppen van No Noise. Een geluidsbron-specifieke aanpak tegen gehoorbeschadiging.

Onze oren zijn gevoelig voor geluid. Maar een overvloed aan geluid, te hard en ook schadelijke frequenties, kunnen het gehoor aantasten. Afhankelijk van de frequentie en de sterkte vaak al binnen enkele minuten. Het gevolg is niet alleen een slechter gehoor of het uitvallen van bepaalde frequenties. Ook een dof gevoel en vervelende constante piepen of ruis, kunnen het resultaat zijn. Oordoppen kunnen dat allemaal voorkomen.

Gehoorgang afsluiten met een oordop

Met oordoppen sluit je de gehoorgang af voor geluidsgolven. Het gaatje in de oordop is de enige toegang voor het geluid. Vandaar wordt het geleid door een labyrint van kanaaltjes die voor demping zorgen. Een verzwakt eindresultaat bereikt daarna je trommelvlies. Het resultaat van deze vorm van demping is, dat alles gedempt wordt. Ook het geluid dat je gewoon moet horen en dat ook niet schadelijk is.

Daarom zijn er oordoppen met filters. Deze filters werken specifiek op bepaalde frequenties en bereiken zo een veilig niveau. Maar binnen die filters bepaalt de oppervlakte hoe zuiver de frequenties worden aangepakt. No Noise gebruikt, als één van de weinige aanbieders, keramische filters. Deze hebben een zeer glad oppervlak waardoor ze de frequenties scherp kunnen wegfilteren.

Filter dat niet schadelijke geluiden doorgeeft

Daarom zijn oordopjes van No Noise in staat om andere geluiden, dan de schadelijke, zuiver door te geven. Geen vervormde geluiden meer, signalen blijven hoorbaar en een conversatie is gewoon mogelijk. No Noise oordoppen filteren alleen de ongewenste frequenties weg.

Soorten oordoppen

Daarom zijn er verschillende oordoppen, omdat elke geluidsbron zijn eigen karakteristiek heeft. Kies daarom de oordoppen die passen bij je gebruik:

 

Clinically tested & approved

ce

 

 

 

NoNoise Gehoorbeschermers zijn getest en toegelaten door de IFA (Institut für Arbeitsschutz der Deutschen Gesetzlichen Unfallversicherung), Duitsland (CE0121). Alle Nonoise Gehoorbeschermers hebben het certificaat van conformiteit volgens EU- directieven 89/686/EEC, EN-352:2002 en NEN-EN-ISO 9001:2008 (Artikel 11 punt B van directive 89/686/EEC) onder toezicht van TÜV Nederland QA B.V.